Kunstmatige Intelligentie. Wat kun je daar als Growth Hacker precies mee? Een man of zestig bestaande uit TTI trainees & alumni verzamelde zich op een dinsdagavond in de Amsterdamse binnenstad om er met experts over te praten. Een trainee, alumnus én de organisator kijken terug op het community event:

Waarom dit onderwerp?

“Bij Startup Bootcamp zien we al dat veel mensen op dit moment bezig zijn met Artificial Intelligence”, vertelt Kelly Peijnenburg – Head of Talent Recruitment en organisator van het event, “Het is een opkomende trend waarvan onze trainees en alumni ook op de hoogte willen zijn. We hebben het inmiddels ook al verwerkt in het programma van de nieuwste lichting Growth Hacking Trainees.”

Wie kwamen er spreken?

“De eerste spreker kwam van Braincreators “, herinnert Bart van Wijchen – alumnus bij TTI en inmiddels Growth Hacker bij LeasePlan, “een mooie vent – typische data scientist – hij kon heel beeldend spreken en gaf een prima introductie van A.I.”

“De presentatie daarna (van Infosupport -red.) ging meer over de praktische kant van Artificial Intelligence. Het sloot aan bij wat wij als Growth Hackers doen: build-measure-learn. De spreker had ook een mooie A.I.-variant van het business model canvas.”

Heb je wat nieuws geleerd?

“Wat ik vooral interessant vond was de interactie. In de Q&A kwamen veel vragen over hoe je A.I. kunt toepassen op je eigen werkzaamheden.”

“Het leek wel een beetje zo van ‘jij stelt een goede vraag, dan wil ik ook een goede vraag stellen’. Ik heb ook wel eens op evenementen gezeten waarbij er na aandringen heel geforceerd een vraagje van de eerste rij komt. Ik denk dat iedereen zich hier zo op zijn gemakt voelt dat er meer loskomt.”

Hoe beviel de setting?

“Ken je Meetup.com? Ik ga ook wel eens naar zo’n bijeenkomst”, vertelt Hakan Aksoy, op dit moment Growth Hacking Trainee bij TTI, “Maar de sfeer is niet echt te vergelijken. Hier had je een hele fijne informele vibe. Het was geen TL-verlicht congrescentrum, maar een café midden in Amsterdam.”

Organisator Kelly vult aan: “Na afloop kon je buiten napraten op een terras aan het water. Het is dan leuk om verschillende lichtingen met elkaar te zien mengen. Veel alumni zitten nog steeds in de digital transformation hoek.”

Alumnus Bart is het met hen eens: “We gingen na afloop met paar mensen nakletsen. Ook met mensen die ik nog niet kende: over wat nou A.I.-toepassingen waren, maar ook wat doe jij tegenwoordig, van welk jaar ben jij, waar ben jij nu mee bezig?”

“Connecties zijn dan snel gelegd. Ben jij nu aan het A/B-testen? Ah, ik ook! En dan blijk je in hetzelfde pand te werken en spreek je binnenkort een keertje af.”